Vi er allerede godt inde i forårsmånederne nu. I slutningen af marts fik vi en lille forsmag på sommeren med temperaturer, der nogle steder i landet nåede op på 20 grader.
Vi har allerede et stykke tid spottet de første forårstegn. Blomster og buske er på nippet til at springe ud – ja mange løgplanter har længe tittet op over jorden, og givet farver til vores hverdag. Træerne står med knopper, der inden længe bliver til grønne blade.
Om morgenen bliver vi vækket af fuglenes sang – og lyset får os til ligefrem at nyde, at vi nu er gået over til sommertid. For os nordboere er lyset livgivende og velkomment.

Vi skal glæde os over at leve i et land med fire årstider. Det ligger i vores gener at følge ivrigt med i årstidernes og vejrets skiftende luner.
Vores forfædre tog varsler for vejret på udvalgte dage. Således mente man, at en smuk april varsler en skidt maj. Og at svaler i april varsler en varm sommer. Om den 23 april hedder det, at det ikke lover godt for den kommende tids vejr, hvis frøerne kvækker allerede på denne dato.
Man bør også lægge mærke til vejret 1.maj. Hvis det er tørt på denne dag, varsler det en dårlig sommer, mens derimod regn i maj måned varsler en god høst og en tør juni.
Så vidt så godt….

Lad os nyde foråret uanset vejret. Lad os nyde en forårstur på stranden – nyde roen, stilheden og havets brusen – sætte os i klitterne og håbe, at en solstråle finder vej til os. På vej hjem fra stranden kan vi måske være heldige at høre lærken synge.

https://naturguide.dk/jeg-ved-en-laerkerede/

I Blåvand by er der travlhed med at forberede den kommende sæson. Nye butikker er skudt op. Andre er udvidet og ved Hvidbjerg Strand er der i løbet af vinteren skudt et hotel og strandvillaer op.

På sommerhusfronten er der også for alvor kommet gang i byggeriet igen. Mange nye sommerhuse har set dagens lys i årets første måneder. Mange sommerhusejere er i gang med renovering og klargøring til sæsonen. Andre nyder bare at lade sig varme af de første solstråler og se, hvordan planter og dyr kommer frem af vinterhiet.

Påsken er traditionelt tidspunktet for indvielse af feriesæsonen. Mange benytter påsken til at tage i sommerhus eller på campingferie.

Traditionelt er påsken også det tidspunkt, potentielle sommerhuskøbere begynder at sondere markedet. Mange bruger påsken til at planlægge de kommende ferier. Og det ser ud til, at Blåvand igen bliver et meget populært valg både hos danske og især tyske feriegæster.