Oplevelser i Blåvand

udforsk naturen, og få masser af oplevelser i blåvand

Udforsk Blåvands natur

Naturen ved Blåvand er både storslået og varieret, hvilket får mange til at vende tilbage år efter år. Selve byen er omgivet af hav, strand, klitter og store naturarealer med hede og skov.

Hele året rundt viser naturen i Blåvands området sig fra sin bedste – og også nogle gange mest barske side. Uanset årstid, vejr og vind er Vesterhavet altid en oplevelse.

Måske har du allerede bemærket, at dyrelivet i Blåvand er rigt. Det samme er naturens skatkammer. Vilde bær og svampe er her rigeligt af, hvilket byens gæster nyder godt af. Området omkring Blåvand er en vigtig del af både Nationalpark Vadehavet og Naturpark Vesterhavet.

Nedenfor kan du blive klogere på de oplevelser i Blåvand, som den omkringliggende natur rummer. Du kan vælge mellem et kort overbliksafsnit eller fordybe dig i en mere detaljeret og omfattende beskrivelse af strande, skove, hede, dyreliv m.v. Du finder også masser af links til websider og foldere,  hvis du vil vide mere om naturen ved Blåvand.

Se mere her
der er mange natur oplevelser i blåvand

Udforsk Blåvands omegn

Blåvands omegn byder på mange udflugtsmuligheder. Både landsbyen Ho og halvøen Skallingen ligger i kort afstand fra Blåvand. Begge er et besøg værd.
Ho for sin velbevarede landsbystruktur, klitplantage og beliggenhed lige ud til Ho Bugt, som er en del af Nationalpark Vadehavet. Skallingen for sin enestående og uberørte natur. Her kan du være heldig at møde en sæl på stranden og opleve fænomenet sort sol i sensommeren, når stærene samles for at drage sydpå.
I sommerperioden er der mange guidede ture både til Skallingen og den ubeboede ø Langli. De er populære, så det er en god idé at tjekke aktivitetskalenderen, i god tid.
Det genoprettede naturområde Filsø ligger lidt længere væk, men er bestemt et besøg værd, hvis man er naturinteresseret.
Også her finder du links og foldere, bl.a. cykel-og vandreruter, som forhåbentligt kan være til inspiration og hjælp i planlægningen af feriens udflugter.
Se mere her
Der er mange bunkers i område, som giver hele familien masser af oplevelser i blåvand

Udforsk Blåvands historie

Hvis du vil udforske Blåvands historie, kan du starte her. Du kan nøjes med et kort overblik eller du kan mere detaljeret forfølge de historiske spor, der har været med til at danne Blåvands identitet.

Her kan du bl.a. læse om den helt tidlige historie – om landbrug, fiskeri, strandinger, Blåvand Fyr og Blåvand Radio. Historiske pejlemærker som tilsammen har dannet det nuværende Blåvand. Der er også fortællingen om skolen, kirken og Kallesmærsk Hede, der har været med til at danne rammen om livet i Blåvand.

Sporene efter Anden Verdenskrig er stadig synlige i området. På Tirpitzmuseet er anden verdenskrig indgående behandlet, men du kan også få et indblik i denne periode af historien her. Sidst men ikke mindst kan du også her læse om de første turister i området og om Blåvands vej til positionen som førende turistdestination på Vestkysten.

Fortællingen om Blåvand er tilrettelagt således, at du kan følge de historiske spor rundt i byen og nærmeste omegn, hvis du skulle få lyst til at lære Blåvand bedre at kende.

Se mere her