Landsbyen Ho ligger godt 5 km. fra Blåvand. Den er naturskønt placeret mellem store skov- og engområder og nabo til Ho Bugt. Byen er autentisk og har mange fastboende indbyggere. Byen danner ramme om det ugentlige marked i sommerperioden og om det årlige Ho Fåremarked.

Selve landsbyen er forholdsvis velbevaret. Den ligger smukt ud til Ho Bugt og er omkranset af store eng- og skovarealer.

Ho har en  gammel kirke fra 1400-tallet, som er et besøg værd. Inde i kirken hænger et kirkeskib fra 1600-tallet, som anses for at være det ældste i hele Norden. Du kan læse nærmere om kirken  her.
Landsbyen byder på flere kreative butikker. Der er  flere aktivitetsmuligheder i området. Bl.a. ligger den smukke og velfungerende golfbane i landsbyens udkant. Fodboldgolf er også en mulighed i Ho. En anden attraktion er den store put and take sø, som også har en minigolfbane.. For børn og andre er der et stort lege- og badeland i forbindelse med Ho Feriecenter, og for de hesteglade er et besøg på Stutteriet Vestmose turen værd. Skulle sulten melde sig, er Ho Kro leveringsdygtig i lækker og veltillavet mad, der indbefatter lokale råvarer. Der er et varieret udbud af overnatningsmuligheder med sommerhuse, ferielejligheder og camping på listen. Byens forretninger er gået sammen om en hjemmeside, hvor man kan orientere sig i de tilbud, der findes.

Ho Bugt er den nordligste del af Nationalpark Vadehavet. Her kan man opleve de såkaldte vader på nært hold. Ved lavvande ligner havbunden nærmest en ørken. Men tag ikke fejl, den er fuld af liv, især nedgravede bunddyr, men også muslinger m.v. Vaderne  fungerer som et spiseligt skatkammer for fuglene. Læs nærmere om vaderne her. Og læs nærmere om Ho Bugt og Skallingen her. Det er muligt både at nyde naturen og spise sin medbragte mad ved de opstillede bænke for enden af Fjordvej.

Man kan også gå en tur i den smukke klitplantage. Her er der ligeledes mulighed for at nyde sin medbragte mad i en overdækket hytte, Ho Ellipsen. Vil du vide mere, er her en vandretursfolder, der kan lede dig gennem området og måske føre dig ud til det engang så livlige fiskerleje, Sønderside, som lå på disse kanter.