Oplevelser på stranden

Oplevelser på stranden kan være mange ting. Det kan være naturoplevelser, stilheden, vildskaben, solnedgangen eller…Uanset dit formål med at være ved stranden kommer du helt sikkert beriget derfra. Der er så mange muligheder for at lade op – stresse ned – dyrke samvær og nærvær og samtidig udforske sig selv og naturen ved et besøg på stranden.

Ravjagt

Hele året rundt går ravsamlere langs stranden i håbet om at finde stykker af havets guld. Rav er forstenet harpiks, der stammer fra fyr- og grantræer fra den periode, hvor Danmark var landfast med England. Rav findes bedst i det opskyl, der lægger sig, når bølgerne trækker sig tilbage. Det kan også være en god ide at holde øje med de steder, hvor der samles mange måger. Rav ses lettest i modlys. Hen over sommeren kan man deltage i ravjagt med en naturvejleder.

vadehavet er blot en af mange oplevelser i blåvand

Aktiviteter for børn

Om sommeren arrangeres der jævnligt aktiviteter for børn på strandene. Hold øje med aktivitetskalenderen.

Hvis man er interesseret i strandens dyre- og planteliv kan det anbefales at tjekke Nationalpark Vadehavet hjemmeside.  Mit Vadehav er en undervisningsportal for skoler og børnehaver. Man kan finde meget lærerigt og spændende materiale på denne side, som også med fordel kan læses af voksne. Siden indeholder mange opgaver, man som familie kan løse sammen.

Sport

Stranden er som skabt til løbeture og sportsudøvelse i den friske luft.

Events på stranden

I sommerhalvåret arrangeres mange guidede ture med stranden og naturen som tema – også rent tysksprogede ture.

Til Sct. Hans er der bål på Hvidbjerg strand.

Wadden Tide er en kunstevent, der finder sted hvert andet år på stranden ved Blåvandshuk Fyr.

Nytåret fejres med det kolde gys i form af fælles nytårsbad på Hvidbjerg Strand

Solnedgang over Vesterhavet

Den allerstørste event, som ovenikøbet foregår hver dag året rundt, er solnedgangen i horisonten over havet. Det er balsam for sjælen at betragte dette sceneri, som udspilles i mange forskellige farvenuancer. Et godt sted at nyde solnedgangen fra er området omkring fyret, hvor man befinder sig på første parket.