Strandene

Sydstranden

Syd for Blåvands Huk ligger Hvidbjerg Strand og Blåvand Strand, som begge ligger i læ af Horns Rev. Det betyder, at understrøm og huller nærmest er fraværende. Derfor hører disse strande til de mest sikre og børnevenlige på hele Vestkysten. På Hvidbjerg Strand er der etableret en 60 meter lang pier ud i havet med en tilhørende 30 meter lang rampe. Det betyder, at man kan tage sig en dukkert i havet direkte fra broen. Det giver også dårligt gående og kørestolsbrugere mulighed for at nyde havet på nærmeste hold.

På Hvidbjerg Strand er der i sommerperioden et bemandet redningstårn og på den sydlige del af stranden er windsurfing tilladt.

På Blåvand Strand er fire af områdets bunkere i 1995 blevet udstyret med muldyrhoveder og –haler af jern. De markerer 50 året for 2.verdenskrigs afslutning. De skal forestille fredssymboler, da muldyr kan ikke reproducere sig selv.

Der er parkeringsmuligheder  både ved Blåvand Strand og Hvidbjerg Strand.

blåvand strand . blaavand

Nordstranden

Nord for Blåvandshuk i retning mod Vejers er havet og kysten præget af mere vildskab. Det kan ikke anbefales at bade her, da strømmen kan være ret kraftig. Til gengæld er stranden fantastisk til lange vandreture, og det er også her, der er størst mulighed for at finde rav. Den røde kugle er hejst, når militæret holder øvelse, hvilket betyder, at der ikke er adgang til den nordligste del af stranden i dette tidsrum. Tjek skydetiderne. 

Der er parkeringsmuligheder og toiletter ved ishuset og ved fyret.

 

Høje knolde

På vej ud mod Skallingen ligger et området Høje Knolde. Her er både kite- og windsurfing tilladt. Stranden er ikke så besøgt som de øvrige strande ved Blåvand Der er parkeringsmuligheder nær stranden.

Skallingen

Stranden ved Skallingen er bred og indbydende – og ikke nær så besøgt som strandene ved Blåvand by. Efter saneringen af området for miner, er der fine vandremuligheder i landskabet bag stranden. Bemærk at det er forbudt at medbringe hunde til Skallingen – også selv om de er i snor. Der er parkeringsmuligheder nær stranden.

skallingen strand. blaavand