Blåvand

Blåvandshuk Fyr er i dag et vartegn og en attraktion for Blåvand og omegn. Tidligere var det et vartegn, som skibene søgte for ikke at gå på grund på Horns Rev. Fyret er stadig i funktion og kan ses 50 –  60 km væk ude på havet.

Man kan besøge fyret, og når man har passeret de 170 trappetrin op i tårnet, venter der en fantastisk udsigt over havet og området – hvis altså det er klart vejr.

Blåvand Zoo har både mange klappedyr og mere eksotiske dyr som aber, kameler, zebraer m.v. I alt ca. 400 dyr. Der arrangeres forskellige aktiviteter for børn, bl.a. ponyridning. Blåvand Zoo har åbent året rundt 

Tirpitz-stillingen er blevet ombygget og udvidet. Arkitekten bag bygningskomplekset, Bjarke Ingels, har ladet sig inspirere af den rå natur og historie, der omgiver museet.

Bygningerne rummer flere separate udstillinger. En hær af beton er navnet på en udstilling om anden verdenskrig i Blåvandsområdet. Her er fokus lagt på at fortælle den lille historie i den store. De skildrede personer  er ikke kun gode eller onde, men indeholder som alle andre mennesker mange nuancer. Selve Tirpitz-stillingen er også genstand for formidling af anden verdenskrig. Man kan også gå på opdagelse i det spændende og til tider barske Vestkystliv og i en specialudstilling om havets guld – ravet. Museet har åbent hele året.

 

 

Høvlehuset er et privat værktøjsmuseum med en samling af forskelligt landhåndværk fra ca. 1700 – 1950. Museet er indrettet i en gård fra 1877. I sidebygningerne er der i uge 29-31 arbejdende værksteder og der er guidede rundvisninger. Museet er åbent hele året.