Efteråret i Blåvand

Så banker efteråret på.

Efterårsferien i uge 42 byder traditionelt på mange aktiviteter i Blåvand. Vores tyske naboer er også igen ved at vende nordpå, da deres efterårsferie i nogle delstater allerede starter 1. oktober.

Det tidlige efterår er ideelt til svampeture, og med den megen regn, bugner skovbunden lige nu af svampe. Få en ultra-kort introduktion til svampeturen her:http://blaavand.net/svampe-i-blaavand-kantareller-roerhatte/

For de fugleinteresserede er Blåvand et must i efteråret. Her er der mulighed for at se fugletræk – og måske endog observere en sjælden fugl. https://www.xn--blvandfuglestation-5tb.dk/ringmaerkning-og-traek/traekobs

stranden kan man evt. støde på en sælunge, der ligger og hviler sig. De er i sensommeren/det tidlige efterår i gang med at skulle klare sig uden moderens nærende mælk og beskyttelse. Det kan være en særdeles hård tid, hvor de kan have brug for en hvileperiode på land. LAD DEM LIGGE I FRED – også selv om børn og hunde synes, de er spændende….det kan koste dem livet!

Hundene må færdes uden snor på stranden fra 1.okt – 1.apr. Skønt  – men også vigtigt, at vi som hundeejere er vores ansvar bevidst.

Og så er efteråret jo også en tid med højt til himlen og smukke høstfarver – og måske tid til eftertanke….